Utställning 30 maj

Då var anmälningen klar, skogås inoficiella hundutställning 30 maj. Det ska bli kul! Hoppas på ett mer svalare väder då för hundarnas skull än vad det har varit i helgen, sommarvärme!
Det gick iaf bra på rallylydnaden och simba klarade skyltarna bra, även om han flåsade sig igenom banan. Men efteråt drack han mycket vatten och låg i skuggan så det gick bra.
Jag har hittat en intressant lista över inoficiella utställningar i sommar, även en del nationella. Ska kika igenom vilka datum som gäller, några fler utställningar ska vi på i sommar. Synd bara att flera av dem ligger några mil utanför stockholm, medan de inoficiella finns flera som är närmare. Ja, det får bli lite bilutflykter också men det är inte fel det.
Igår var simba i ormkärr. Han träffade en stor pyrenetik på 6år, carmen hette hon. Simba ville leka men det ville inte carmen, alldeles för varmt tyckte hon. Sen fick simba ett grisöra som han grävde ner nånstans i trädgården :)
På kvällen grillade vi flintastek och självklart ville simba sitta med vid bordet och äta med oss. Bortskämd som han är fick han såklart det och han trivdes väldigt bra på sin egen stol.

Ungefär såhär såg simba ut igår, lång tunga och solbrillor..


Rallylydnad

Ja då var kursen igång. 5 Hundar, en whippet, airedalterrier, staffordshire bullterrier, labrador och simba. Vi började förra söndagen och kommer hålla på 5 söndagar framöver, ska bli superkul! Vi började med att träna momenten som gäller för skyltarna 1-8. Mest enkla moment såsom sitt,ligg,svänga höger och vänster. Sedan gäller det att vi skall kunna 1-30 men det blir till sista gången. Det är jättekul att träna hemma nu, jag och simba håller till på ängen nedanför och tränar. Han är jätteduktig men det behövs nåt gott som belöning annars är det inte alls lika kul tycker simba. Nu tränar vi främst fotgående och ögonkontakt, det underlättar väldigt mycket om man har det som en bra grund för att sedan kunna träna in de andra momenten och få ett bra resultat.
Det var så roligt tyckte jag det som kursledaren Cissi sa förra gången: "Man tror inte att han skall göra det du säger till honom, men det är ju precis det han gör". Hon menade att han är inte den typiska rasen som man ser i lydnad, men oj va vi ska bevisa motsatsen. Visst att en fransk bulldog kan ha tankar på andra håll, men om man får en bulldog att göra som man vill och har godis i handen, så finns det ingen mer envisare varelse :)

sitter fint

Sitter nästan på rumpan, inte riktigt men nästan..

Ligger

Lite trött efter kursen i solen

Uppdatering!

Nu var det länge sen sist! dags för en uppdatering..Simba mår bra och det märks att han växer, både fysiskt och mentalt. Nu går det bra att ha honom lös och han lyssnar när man säger "stanna", "hit" och andra användbara kommandon. Nu är det lite mer än en vecka kvar, sen börjar vi rallylydnads kursen. Det ska bli riktigt kul och lärorikt. Denna gång med Cissi från Sirius Hundcenter, som vi gick lydnad hos. Vart jätteglad när hon hade platser i Blackeberg, nära och bra. Tror Simba kommer gilla det, han behöver mental träning och den stimulansen som han kommer att få. Att gå kurs ger så mycket, både för hunden men även idéer för mig som hundägare.
Nu har det varit varmt flera dagar i rad och det finns en del vårtecken. Idag låg jag ute och solade, simba låg bredvid i solen, men efter ett tag släpade han sig till sluggan och låg och flåsade där :)
Ska ta och kika lite i hundsport inför utställningar till sommaren! Brukar va en del som man kan åka iväg på över en dag, de e kul. Förra året åkte vi på en inoff i Hallstahammar, det gick jättebra. Kanske hittar nån int. denna gång.

Dennis ger Simba en puss..

Varmt och skönt i solen..

men lika skönt i skuggan..







RSS 2.0