Gott nytt år!!

Idag är det nyårsafton och vi firar i Tyresö. Vi hörde några raketer utanför porten igår kväll men simba reagerade inte det minsta så det kändes bra. Han har vart lugn de andra åren också så det känns tryggt.
Älvsjö hundutställning var den 19 december och det gick var roligt att träffa uppfödare Agneta och simbas syster son som tog första plats i unghundsklassen, stort grattis! Simba gick det inte heller så dåligt för, han placerade sig som fyra av ca 12 startande i öppenklass så jag är jättenöjd med resultatet och simbas prestationer. Han travade på fint i ringen med sitt nya guldhalsband. Kul att se så många olika raser på mässan och simba träffade en Akita som han blev förtjust i. Sen träffade vi sussi och då blev simba glad. Har laddat upp lite blandade bilder från i somras och från hundutställningen..

Simba på fotbollsplan

Vacker solnedgång i Jämtland

Simba trött efter lek på fotbollsplanen



Full fart framåt

Mums med pinne

Katten Aslan gillar att klättra

Älvsjö hundmässa - 2010
12 hanar i unghund där Simbas systerson placerades som 1a :)

Simbas klass: öppenklass hanar. Simba står fint

Uppradade innan domarbedömning

Travar fint

Simba får syn på annat intressant

Domarbedömning

Tittar tänderna

Travar runt

Bedömning

Glad efter att ha gått vidare

Står fint

Sista varvet

4:e placering!

Gigantiskt stor Kaukasisk Ovtjarka

Jättefina bullmastiffer



Rastahår på hund. Minns ej rasen

Vackra Basset


Bassethundarna var väldigt nyfikna på simba och han på dom


Blodhund

Shi Tsu kanske..

Petit Brabancon

Griffon Bruxelious

Akita


Simbas favorit


Minns ej ras



Affenpincher






Ny kompis i familjen!

Nu var det länge sedan vi bloggade sist men det ska vi ta igen! Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Simba hade en skön sommar med olika utflykter. Bland annat så var vi över till Arholma i skärgården där simba trivdes att springa runt, jaga grodor på gräsmattan, hoppa på klipporna och gå sköna promenader. Sedan har vi varit hemma och badat vid klipporna i lövsta.
För drygt en vecka sedan åkte vi till Tyresö och hämtade hem Aslan, en 12 veckor gammal kattunge. Eftersom vi har saknat att ha katt efter Dennis kände vi att tiden var inne..De första dagarna satt Simba mest och darrade, stressad och visste inte riktigt hur han skulle bete sig men efter några dagar lugnade han sig och förstod att denna lilla krabat var här för att stanna. Simba har gjort lekinviter till katten och skällt men Aslan tycker simba är lite läskig när han skäller så det tar nog ett tag innan de kan leka..men de verkar trivas ihop i alla fall.
Från mitten av sommaren vart simba röd mellan tassarna och fick röda blåsor. Veterinären har tagit prover som inte visat någonting så det har varit positivt, däremot äter simba ett allergifoder nu i 8 veckor som en slags elimineringsperiod för att utesluta att det är fodret. Snart har veckorna gått och det har gått lite upp och ner, vissa dag är han röd och andra mindre..min teori är att det inte beror på fodret utan snarare fukt som är ett vanligt problem. Vi skall på återbesök snart så då får vi se vad som skall göras härnäst. På grund av att simba kliar och slickar på tassarna väldigt mycket så är det klart ett problem han har som vi måste lösa! Men det kommer och ordna sig det vet jag. Vi har en jätteduktig veterinär på Hässelby Veterinärklinik så henne litar jag fullständigt på vilket känns bra.
Om 2 veckor är det dags för Älvsjö Hundmässa där simba skall ställas ut.
Uppfödare Agneta samt simbas syskon barn kommer att vara där så det ska bli kul.
Sussi, simbas dagmatte samt en kompis från skolan skulle komma förbi och heja.
Nu var det väldigt länge sedan vi ställde ut så det ska bli såå kul!
träning träning så man får bra omdöme som handler också :) Lite kul att jag fin kritik som handler vid skogås utställning förra sommaren av Karin Ögren som har kennel Malcolm, engelsk bulldog. En mycket duktig domare med en fin kennel!
http://minx.se/malcoms/
Juni månad och redan väldigt varmt

Skönt att slappa utanför dörren

Full fart på Arholma Augusti månad

Härliga rullningar på gräsmattan

Sitter på kärran

matte och jag

Blåklockan doftar gott

Ute på båtfärd..härligt

Vackra Arholma kvällstid


Sen flyttade nya kompisen Aslan hem (betyder Lejon på turkiska) Simba betyder också lejon fast på swahili tror jag..
Aslans pappa är hälften norsk skogskatt så han ser ut som ett litet lejon

Ligger i sin korg

Vattnet var kul att leka med

Simba ligger och filurar på Aslan som går förbi

Simba & Aslan så fina

Jag törs nosa på den lite läskiga hunden..

Gulliga

Kurragömma


RSS 2.0