Lite hund-träffar

I söndags hade vi Desmond med familj på besök i Hässelby. Vi tog en promenad genom Riddersvik och Simba och Desmond sprang lösa vid en liten äng och lekte. Det gick förvånandsvärt bra. Simba skällde och ville rusa massor, Desmond försökte hänga på när Simba sprang men Simba har sån himla racerfart så det var lite svårt att hänga med :)
Det märkts så tydligt att "lika ras leka bäst". Åke tog massa bilder så när jag får dom ska jag lägga upp dom här på bloggen.
Igår åkte jag och Simba till Björns Trädgård för att träffa Tiffany, min kompis Chihuahua som endast är 5 månader! Otroligt söt med stora öron och små små tassar. Simba vart jätteglad när han såg att det var en tik men hon var lite blyg i början men sen när simba började nosa på annat håll vart hon nyfiken och gick fram och luktade på honom. Det var roligt att träffa en chihuahua som var så liten, helt plötsligt ser Simba jättestor ut :)
Jag tog massa bilder med min digitalkamera, måste bara hitta USB kabeln så skall jag lägga upp dom.
Simbas öra har blivit mycket bättre! Han har slutat med 10-dagars antibiotikan och tratten är borta så det är jätteskönt.
Nu väntar vi bara på att pälsen skall växa ut kring örat där de var tvugna att raka honom, men de går säkert fort..

Simba i sin Harley D tröja

Pilotglasögon är det som gäller

Simbas kärlek :) Carmen, en pyrenehund

Inbjuder till lek

Bus

Glass e så gott!



Sjukling

För lite mer än en vecka sen så upptäckte jag en morgon att simba hade kliat sönder sitt högra öra. Det varade, var rött och irriterade. Det såg riktigt läskigt ut och jag hade ingen tid att vänta utan var tvungen att ta honom till veterinären samma dag. Vi hade tur, de hade drop in tid och vi kom till Elin, en av västerorts bästa veterinärer enligt mig.
Hon tvättade och rakade av honom all var som hade fastnat. Sedan tog hon prov i simbas örongång som visade att han hade bakterier i örongångarna. Anledningen till såret kunde vara vad som helst. Tex att han hade fått ett myggbett och börjat klia och sedan hade han kliat så mycket att de hade börjat irritera och bli ett sår. Sedan går det så fort att få bakterier. Simba fick en tratt och antibiotika som han har ätit nu i 10 dagar. Örat ser jättefint ut, han kliar nästan ingenting och irritationen är borta. Men de bästa simba tycker är att han slipper ha tratt. Han skämdes verkligen för att visa sig med den, stackarn.

På söndag blir det skoj, då skall vi få besök av Åke och Desmond, simbas bror!


Hemma hos uppfödaren runt 1års träff



Bus på gärdet när Simba och Desmond inte var så gamla



Bus och Desmond lipar




Simba 2 år!

Idag fyller simba och hans 6 st kullsyskon 2 år! Ett stort grattis till alla dom önskar vi!
Fick också ett sms av Julia, simbas mamma som önskade grattis, tack!
Dagen började med en tårta innehållande leverpastej,pannkaka,skinka och korv..smaskens tyckte simba!
sen vart det paketöppning..simba hade lite svårt med det själv så han fick lite hjälp...han fick bland annat ett hårt hundben i plast som han både kan bita på,leka med och som är gjort  för att använda till att klia/massera.
Han la sig direkt på sidan när han märkte hur skönt det var när man drog den över pälsen :) ett lyckat köp, tack mamma!
Av mig fick simba en svart bomulls tröja med nalle puh på. Den var riktigt fin och jag vart glad att den satt så bra och att han gillade den (annars brukar han skämmas när jag tar på en tröja). Jag sydde den nämnligen själv på symasinen! De kommer definitivs att bli fler tröjor/täcken framöver, superkul att sy och perfekt att göra tills i vinter.
På eftermiddagen åkte vi till danderyd och hälsade på madde, en kompis. Vi gick en mysig skogspromenad och simba badade och lekte. Sen gick vi in till madde på en fika och då satt simba i flera minuter och stirrade ut hennes marsvin, riktigt roliga och intressanta tyckte simba.
Tyvär hade vi ingen kamera så vi kunde inte fota dagen men jag lägger upp lite favoriten under året som gått..

Simba, som en fisk i vattnet. Sommaren-08

Delfinen simba :)

Min prins i sitt ståtliga vintertäcke. Vintern-08

På hundön, Drottningholm

Min och simbas första utställning, Hallstahammar. BIR och HP

På isen en solig vinterdag

Vid rosenbusken

Solar

En tur med kälken i Jämtland





Bilder från lydnadskurs

Hittade fina bilder från förra årets sommarkurs i lydnad.
Nu går vi ingen kurs för tillfället men till hösten tänkte jag anmäla oss i lydnad, det går alltid att bli bättre!
Någon gång skulle det vara kul att ställa upp i LK1 men då vill jag att vi skall vara 100% på varje moment så det får ta den tid det tar.
Just nu tränar vi mest fot, ögonkontakt och raka sitt nere på ängen. Jag tänkte göra eget hundgodis imorgon med hjälp av blodpuddingsbollar,
20 min i ca 175grader. Det blir nog smaskens för simba.


står fint, godis

Fin kontakt

Cirkel runt

Du och jag!

Sitter fint

Stanna på plats


pitbull attack..när skall detta sluta?

Jag blir så upprörd varje gång jag läser om en ny olycka som skett. Här i stockholms förort har det skett flera tragiska händelser på sistonde där pitbulls har attackerat både människor och djur. Skall man behöva vara rädd när man är ute och går? .. hundarna hamnar hos fel hundägare som bara skaffar hunden för att se häftig ut och få status bland sina kompisar och från andra gäng.
När skall detta sluta? .. jag tycker hundkörkort bör införas där man genom tester ser hur lämplig personen är som hundägare. För några dagar sen hände detta inte så långt ifrån mig..

Två hundar av rasen Pitbull sprang enligt Västerortspolisen lösa i Blackeberg och gick av okänd anledning till attack mot förbipasserande personer.
En av hundarna attackerade en person med en pudel. Pudelägaren lyfte upp pudeln i famnen men pitbullen attackerade ideligen och försökte hoppa för att bita pudeln, berättar ett ögonvittne för Rapport.

Ägaren ska ha försökt slå ner pitbullen med ett basebollträ utan att lyckas.
Två personer som blev bitna har förts till sjukhus med lindriga skador i bål samt ben. Den tredje personen behövde inte uppsöka vård. En av personerna som skadades svårast ska enligt polisen vara ägaren till den ena av hundarna.
Polis tillkallades och de två hundarna avlivades på plats. Polisen har rubricerat händelsen som misshandel.


Hemsk men sann bild efter pitbull attack



RSS 2.0