Frusen fralla

För några veckor sen när det var som kallast vi var ute på promenad stelnade simba upp, blev lite yr och vinglade åt sidan. Det hela gick över på bara några sekunder, sen var han som vanligt igen. Vi märkte detta två gånger, sen åkte vi till veterinären för att se att han inte hade problem med balans sinnet, epelepsi eller hjärtat. Goda nyheter när veterinären sa att allt såg bra ut och att det förmodligen var kölden som hade krypit sig på honom, väldigt vanligt på hundar med kort, sträv päls. Och eftersom det var runt -10 den dagen så kanske det inte var så konstigt. Efter besöket har han varit som vanligt och vi har inte märkt av några konstigheter.

Vi har tränat lydnad och simba är riktigt duktig att gå lös och lyssna på kommandon. Tänkte anmäla oss till en kurs i vår!
Helgen med Christoffer var precis som jag anade :) massa bus med husky kompisen Vegas, entrecote till middag, massa spring i Rålambshovsparken och mys i stora sängen. Vegas hade intagit sängplatsen först men eftersom simba är äldst och otroligt envis så skällde han ner Vegas från sängen. En fralla med attityd haha!
Nu ska vi ut och busa i snön.

Dennis sitter alltid i blomman och väntar på att få komma in


Dennis är äldst och skall alltid sitta snäppet högre upp vilket simba inte alltid uppskattar


Freesben är kul..


..men bollen ännu roligare

Dörrbild på fransk bulldog..bra tyckte Alexander för då behöver man inte vara rädd för tjuvarna :)



Spa Weekend Finland

I juklapp fick jag och syster en spa weekend i Finland, Nådendal. Vi tog Silja Galaxy i fredags kväll och kom fram lördag fm. Nu sitter jag i lobbyn och skriver. Om en stund beger vi oss till Åbo för en shoppingtur, senare till Åbo och sedan kliver vi på båten som tar oss hem till stockholm. Vi har haft det jättemysigt här, badat bubbelpool, druckit smoothies och bara kopplat av, kan behövas innan skolan startar igen.
Simba är med Christoffer i helgen. Jag vet nog någon som kommer skämmas bort rejält med massa mat och bus. Men är man en fralla så är man ;)   han börjar bli en stor kille nu, 1 och ett halvt år är han redan..
Saknar Sverige faktiskt, men mest av allt min lilla prins! ..kan inte va utan simba i några dagar, saknar han för mycket och måste åka hem :) även fast jag bara har varit borta i 2 dagar nu..
imorgon kommer jag hem och då får jag träffa honom igen!
Nu ska jag gå upp på rummet, snart åker vi till Åbo, eller Turku som det heter här i Finland.

Saknar dig simbi


20 januari, hoppas allt går bra!

Nu går man och väntar och hoppas..Jag och Madeleine var nämnligen på Husdjursmässan i Kista i söndags. Jag har länge varit intresserad av att köpa en guldhamster men jag vill ha det seriöst från en registrerad SHF:uppfödare, då jag vet hamsterns bakgrund och att det finns en stamtavla på den. Jag är uppväxt med hamster sedan jag var liten och har haft allt från gulhamster i olika kön och färger, dessutom rysk vithamster. Nu har jag fåt upp ögonen för hamsterutställningar som verkar superkul och spännande. Då bedöms hamstrarna såsom hundarna gör på utställningar, med BIR BIS CERT mm. Kom i kontakt med Anna, en jättesnäll tjej som har en aktuell kull på gång, det känns rätt och jag hoppas att jag snart kommer få chansen att bli en lycklig hamster ägare, men man vet aldrig, det är många på listan och dessutom vet man ju inte hur många det blir,kön osv innan ungarna föds, så vi får se..men jag håller verkligen tummarna för detta känns verkligen rätt.
Det viktigaste just nu är att mamman mår bra och att allt går som det ska!..sen får vi se.



RSS 2.0