Sommar!

Nu är det sommar och vi har börjat få till det ganska bra i nya lyan. Balkongen som är stor med glas runt om är jättespännande tycker Simba. Där har man koll på allt som händer nedanför. Den 20 juli ska vi på utställning i Hallstahammar, det ska bli jättekul! hoppas såklart att det går bra och att han får en fin bedömmning. Känns helt rätt att börja med en inoff för att sedan ta sig till större utställningar om så planerna blir. Bosse, simbas "storebror" har fått tillökning i familjen..en liten grandis valp på 9 veckor, så söt med jättestora tassar, störra än simbas. De ska ha honom på foder ett längre tag för att senare ställa ut honom och ha till avel. Simba är lekfarbror och Bosse ser på. Alfons som han heter är svart med lite vitt på tassarna. Han påminner verkligen om janne långben med sina långa öron och lite klumpiga gång. Ska bli spännande och se hur stor han blir och då är de simba som kommer bestämma över honom, det kommer se kul ut :) ...stor (jättestor) och liten.
Förra veckan hade vi avslutning på lydnadskursen. Det har vart jättekul och väldigt lärorikt. Jag tycker att simba har blivit duktigare på att lyssna på mig och att vi har fått en bättre kontakt. Vi tränade mycket hundmöten och det var givande..även olika inkallningsmoment såsom hit,stanna,stanna kvar,fot mm.. Till hösten börjar vi igen och då blir det förmodligen rallylydnad i blckeberg, vilket jag tror skulle passa oss väldigt bra. Först var vi inne på att gå "spår" vilket är mest naturligt för hunden och som är väldigt stimulerande, men jag tror simba skulle föredra rallylydnad, sen kanske vi tar en spår kurs. Nu ska vi hem o hälsa på mamma och syster som just kommit hem från Cypern.

Väntar på köttbullarna



Världens finaste, hemma hos "mormor"


Fralleträff i Hagaparken

I lördags var vi på fralleträff i Hagaparken. Ca 20st frallor var närvarande så det var jättekul! Ännu roligare var det att flera från Jargong-klanen dök upp, bror Knut och Desmond, syster Edith som vi inte sett sen liten valp och såklart mamma Julia. Cluny och Doris skulle också komma med de dök aldrig upp. Vi gick tillsammans en promenad ner till en äng där vi tänkte släppa frallorna men gräset var alldeles för högt så det gick inte. De andra fortsatte promenaden runt sjön medan vi i familjen gick tillbaka. Vi stod och småpratade lite och sedan gick de flesta hemåt. Tråkigt att vi inte kunde släppa hundarna. Simba hade massor med spring i benen men sen kom Ozzy och de sprang lösa och lekte i flera timmar.

Nästan hela familjen, Bror Desmond, mamma Julia, Syster Edith, Simba och Bror Knut.



Simba och Ozzy



Busar



mamma Julia, Desmond



Simba, Smilla och Lukas

I fredags var Lukas och lilla Smilla på besök. Smilla är 4 månader men skulle lika gärna kunna vara 12 veckor, en så söt liten cavalier tik. Har aldrig sett en lugnare hund. Lukas är 8 månader, så han och Simba sprang runt i skogen och hemma och lekte med varandra hela kvällen medan Smilla nyfiket satt och tittade på. Hon tyckte Simba var lite läskig när han kom springande emot henne. Men hon satt blickstilla och Simba var så duktig och nosade försiktigt sedan höll han sig ifrån henne. Vi gick upp mot skogen och Dennis följde med, såklart! Han smög på Smilla som är mindre än honom och när hon såg Dennis blev hon lite nyfiken, men när han hoppade fram emot henne med svansen rakt upp blev han mycket läskigare. Kvällen avslutades med att Simba somnade på golvet trött av flera timmars bus.
Nu sitter jag med min sista examinations uppgift. Det är en uppsats på 5 dataskrivna sidor + förberedelser inför den gestaltande redovsiningen imorn. Så de känns ganska tufft att sitta inne nu när de e så fin väder. Simba och Christoffer är på Ekerö så de får vara ute iaf :( ...men imorgon är det sista dagen i skolan, sen kl 10.30 åker vi till banken för att skriva på de sista papprena, sen får vi nykeln till nya lägenheten! :) Det ska bli så otroligt kul och skönt att äntligen flytta! Simba kommer säkert älska ballkongen där han kan spana ner på tjejhundar som går förbi, det är det bästa han vet. Han är ju inne i könsmognaden nu så tikar är väldigt intressanta. Sen ska vi bygga till en grind hos mamma så han kan springa lös och vara ute hur mycket han vill.

Lukas & Smilla

image199

Söta lilla Smilla

image200

Lukas sitter på parasollet :)

image201

Min älskade lilla Simba, 11 månader..
Du är den bästa hund man kan ha. Tack för att du finns hos oss!

image202


RSS 2.0