snööö

Igår kom de lite snö och idag mycket mer. Simba gillar snön och får sina små ryck men han vägrar ha täcke på sig. Han tvärstannade och satte sig på backen med det alldeles nya täcket. När jag tog av de rusade han iväg. Så jaja vad ska man göra, han springer ju runt och håller sig varm, så länge han inte fryser är de väl okej, tok pajas. 
Snart är de utställning också, börjar bli lite nervöst men de ska nog gå bra. Lite kompisar kommer och några till familje medlemmar är ju på plats så de känns bra. Simba har ett favoritställe som han alltid ligger på och värmer sig, näst längst upp i trappan, där värmen från brasan slinker förbi. Det är bastu varmt och ibland har jag fått lyfta bort honom från trappsteget där han ligger och snarkar, men så fort jag gått så smyger han tillbaka och lägger sig, den lilla luringen. Han har alltid älskat värmen, ligger alltid ute på dagarna på sommarn när de e som varmast och bara njuter. Inga problem där inte :) .. Snart blir de drottningholm, hundön igen..dags för lite bus och spring med andra hundar, jättebra social träning, och motion!

Yes, här tar jag en siesta i värmen och spanar ner




morgonens bilder i härliga snön. Springer av mig uppe på berget


Min fina simba pojke

Snö på nosen får man när man snusar i snön så mycket :)


Talande fralla med prins täcke

Igår var jag och inhandlade ett nytt täcke till simba. Det som han fick av sussi har blivit alldeles för litet där bak och det är ju inte kul att frysa om baken nu när kylan är påväg. På Bromma Zoo har de massvis av täcken i flera olika modeller,designer,fäger. Jag ville ha någonting annorlunda som passade Simba och det var precis vad jag fann!
Ett mörkblått bomulls täcke med "tygrep" längst sidan. Han ser ut som en riktig kung/prins i sitt nya täcke och passar verkligen i det, han är ju trots allt en fralla och ska ju ha någonting utöver det vanliga :)
Och så inhandlades det såklart ett grisöra, lite torkad lever och annat gott som är bra att ha..
Vi har märkt en sak med simba på sistonde, han har en tendens att vilja vara med och "prata". När vi sitter vid köksbordet och pratar och skrattar tillsammans kommer han ofta och sätter sig brevid och mummlar. Alla vi tystnar och ser förvånat på honom, då tystnar han men när vi sedan börjar prata med varandra igen så börjar han också. Helt otroligt! Han har nästan lärt sig att säga "mamma"..jättehäftigt!
Jag tror att han trivs när vi sitter tillsammans och pratar, som att han visar att även han är delaktig och vill vara med. Har filmat på mobilen, ska se om det går att överföra till datorn, annars får jag ta fram kameran och filma nästa gång.

Min fina prins i sitt nya täcke


RSS 2.0