1a doppet avklarat.

I lördags tog simba sitt första dopp i sjön. Han ville så gärna vara med och bada när vi andra var i men eftersom han är rädd för vatten (sedan han hamnade under vattnet för några år sen) så vågar han sig inte riktigt i..men han stod på stenen och försökte ta sig i och skvätte lite med framtassen så vi hjälpte honom i. Han simmade jättefint medan vi höll i honom så nu är jag på jakt efter en bra flytväst. Han får mer och mer självförtroende för vattnet och med lite korv och köttbullar tillsammans med en bra flytväst som håller han på ytan så ska det nog fungera.
Inväntar bilder från en vän som fotade så de kommer upp om ett tag!
mys på filt

Hittade en härlig bild på simba och hans bror Bulten vid en träff hos uppfödare Agneta för några år sedan

Smögen förra året

Skönt under  handduken i solen


Sommar!

Äntligen har värmen kommit och det känns i luften att sommaren är här! Simba slappar hellre på dagarna ute på gräsmattan eller ligger i skuggan och drar sig, till kvällen blir det långpromenad. Värmlandsresan i april vart lyckad, Simba och jag följde med till brukshundsklubben där sofia min kusin tävlade i lydnad. Hon slutade som 2:a med 1:a pris vilket betyder att hon går upp till en högre lydnadsklass, stort grattis till henne! Simba var så duktig och satt lydigt och tittade under alla moment men sedan när det var "platsliggning" för de sex stycken ekipagen blev han lite orolig och gnällde, han tyckte minsann att det var lite konstigt att de låg så länge på marken medan förarna stod en bit bort..Simba och jag avslutade dagen med agilitybanan och han var inte det minsta rädd. Han var så lycklig och sprang glatt över hinder, in i tunnel och över gungbrädan så det är definitivt någonting vi skall satsa på till hösten! Så nu har jag mejlat cissi på sirius hundar så hoppas vi får plats!
Hjärngympekursen som vi hade under en gång i veckan under tre veckor avslutade vi i rålambshovsparken där vi haft våra tillfällen. Det var lärorikt och en hel del nya trick lärde vi oss så det skall vi ta med och ha under promenaderna hemma. En hund skall ha rätt att få stimulans och det är vi ägare som skall se till att våra hundar får hjärngympa och tränar att tänka, oavsett ålder.
Utställningen i Strängnäs 1 maj gick över förväntan. Domare var Anitha Whitmarsh. 5st franska bulldogar varav 4 tikar och 1 hane (simba) var anmälda. Först gick tikarna in och blev bedömda och den vinnande mötte sedan simba där simba blev BIR! sedan kom gruppfinalen med ca 12 tävlande där simba blev 4:e placerad! Dagen gick verkligen över förväntan och fin kritik fick han också:
"Maskulin bra storlek. Kraftfull stomme. Välkroppad vackert fyrkantigt huvud. Kunde vara något bredare i hakan. Aningen ljusa ögon. Mycket god rygglinje. Gärna kortare länd. Tillräckligt välvd bröstkorg. Mycket gott bakställ. Rör sig väl. Gott temperament.

Bilder från utställningen Strängnäs 1 maj:

En av tikarna

Simba tar det lugn innan han ska upp i ringen

fina bulldog

Bedömning

kollar tänderna

Bedömning

Står fint

BIG finalen



Placering med lite priser


RSS 2.0