En dag i solen

Äntligen känns de som att sommaren är påväg. De har vart varmt hela helgen iaf.. Var ledig en dag från skolan så jag var hemma hos mamma och låg ute på gräsmattan på en baden baden och läste, simba la sig brevid och solade han också haha..Tror han tycker de e skönt att ligga i värmen ett tag, bara ingen promenad..Sen när de vart lite svalare tog vi en promis runt Riddersvik och Simba sprang ner i vattnet efter pinnen, de va fortfarande kallt i vattnen men de brydde sig inte Simba om, han gillar verkligen vatten..så de kommer bli många bad i sommar :)
Fästing halsbandet funkar jättebra än sålänge, inga fler fästingar och vi har heller inte sett några biverkningar, så de toppen. Är snart inne på sista månaden i kursen, känns jättebra! segt nu i slutet med det individuella som ska betygsättas och att behöva sitta inne i värmen och skriva på datan, men men ...kämpar in i det sista, sen sommarlov! skönt ska de bli, ska jobba en del men va ledig också, hitta på massa roliga saker me simba!

Juste, den 4/5 börjar vi lydnads kurs i Bromma, de ska bli jättekul! :D

Bus med Desmond

Förra söndagen åkte vi till gärdet för att träffa Desmond o co. Det var jättekul! så länge sen vi sågs, och bröderna lekte jättebra. De låg mest på marken och rullade runt och härmade varandra med olika rörelser, två små clowner :) sedan kom en tax och en golden som ville vara med men taxen blev istället jagad av simba och desmond, riktiga bus bröder ...sen sprang taxen iväg till sin husse. Tyvär så missade vi månadens frallaträff i hagaparken, jag jobbar alltid vid dom tillfällena när träffarna är, men nästa gång ska jag ta ledigt!
Juste, om några veckor ska vi ha valpträff hos uppfödaren, det ska bli jätteskoj att få se alla de andra 6 valparna!! Bulten,Doris,Edith och Rocky har jag inte sett sen de var några veckor gamla, så de ska bli jättespännande att se hur dom ser ut, kanske de finns nån kopia av simba :P ?

Desmond och Simba bus

image189

Vi ligger på rygg och härmar varandra :)

image190

Desmond lipar och simba trycker ifrån med bakbenen haha

image191

Så fina

image192

Fästing :(

Ja, en fästing upptäckte jag imorse på simba, Redan här!!??
Tydligen så är dom extra tidiga i år då vintern inte vart så kall...trodde att de började krypa fram nere i södra nu men de finns tydligen stockholms-fästingar som e i full fart nu också..Dennis fick en häromdagen..Men nu har vi shoppat på apoteket och inhandlat en jättebra fästing plockare med en liten tråd och öggla i som man trär runt fäsingen och drar loss, så de ska nog gå bra.
Och självklart har simba fått ett ScaliBor halsband :) så gulligt! litet och smalt, som ett katthalsband..
men självklart är vi noga med att kolla honom nu varje kväll, det är ju inte garanterat skydd och jag har verkligen stor fobi av dom lilla äckliga krypen, usch!
I övermorgon blir det skoj, då ska vi träffa Simbas bror Desmond :) de ska bli jättekul!! har inte sett honom sen han va pytteliten..

En fästing i mikroskopisk närbild. Fästing är för övrigt samlingsnamnet för små vinglösa spindeldjur i gruppen kvalster.

image188

tillbaka i stockholm

Nu har vi kommit hem från Jämtland. Vi har haft det jättebra, och simba har nog aldrig vart mer aktiv än vad han var däruppe :) ...han tyckte de va jätteskoj att alltid kunna springa lös och gissa om han sov bra på nätterna!
Tågresan upp gick bra, vi satt i en djurvagn tillsammans med en husy,spanniel och en liten katt. När vi kom fram till sundsvall hämtade Pierre och Jesper upp oss och sedan fortsatte vi mot stugan. Dagen efter, på måndagen så skulle pappa o co. åka hem, så de va ju lite trist..sen på tisdagen åkte sofia mm hem så vi hann inte alls ses så mycket. Men Jessika,Pierre och farmor och farfar va kvar så vi hade de mysigt den veckan iaf. Vi åkte spark, vilket simba tyckte va jättekul. I början förstod han ingenting men sen sprang han på och såg ut som en husky, ett riktigt konditionspass men jisses va kul! Vi åkte även till östersund en dag och kikade runt. Sen va vi ner och hälsade på Monika med familj och deras cavalier Sally. Simba va överlycklig och sprang efter henne väldigt intresserad,men det var inte ömsesidigt haha..Sen va vi ner hos Viktor och hälsade på i hans nya hus, de va jättefint, och han berättade att han snart skulle åka till dalarna och hämta hem en gråhunds valp, kul!
Som vanligt hade jag kameran med mig och fotade en hel del, här är lite bilder från norr..

Simba spanar ut från fönstret på tåget

image181

Milano snart 1år

image182

En solig dag vid backen med en "simba pose"

image183

Simba och sparken, Jessika i bakgrunden, snackar som vanligt i tel :)

image184

Ute på tur..

image185

Stugan..lillsimba framför

image186

Trött i bilen, påväg hem till stockholm

image187


RSS 2.0