Världens snällaste Alfons

Idag var jag hundvakt åt världens snällaste hund, en grand danois, Alfons som han heter.
Sussi var på bröllop så då fick vi lyckan att ha honom över dagen.
Han kom på morgonen och när simba hoppade ner för trappan nyvaken vart han chockad och stannade upp mitt i trappan när han såg någonting stort och svart som stod och tittade nyfiket på honom.
Först började simba att darra och visste inte riktigt hur han skulle bete sig då han knappt hade vaknat och någonting väldigt stort hade tagit sig in i hans hem men sedan vart han nyfiken och smög efter.
Alfons var så duktigt och försiktig och lät simba nosa. Sedan gick jag till övervåningen och smygkikade ner i hallen, och där låg dom. Simba låg på rygg med alla ben i luften och Alfons nosade försiktigt.
Sedan fick Alfons för sig att gå upp på övervåningen och han tog fyra steg i taget i trappan :) det gick riktigt bra, samma sak med nedvägen.

Efter en stund gick mamma och jag en promenad runt riddersvik. Vilken skillnad att gå med en fralla jämfört med en grand danois! Det var som att hålla en ponny i koppel :) men han är så snäll Alfons och lyssnar när man säger till om man ska stanna.
Sen när vi kom hem fick alfons va ute på gräsmattan och leka med leksaker och pinnar. Madde, en kompis som älskar grandisar kom förbi och gosade med honom.
Mamma skojade lite med grannarna som tittade nyfiket på Alfons och sa att det var vår nya svarta hund som vi skaffat efter Dennis :) som tur förstod de skämtet.
Han är verkligen världens snällaste hund jag träffat!
Så otroligt snäll mot simba och han gör så tydliga lugnande signaler att simba känner sig avslappnad.

Mys i hallen

Jihoo alla 4 ben upp :)

knäppbollen :P

Alfons vågade gå i

Riddersvik

Stor och ståtlig!

Har full koll på allt


Kommentarer
Postat av: Sooz

va kul o läsa om er dag =) han såg ut o ha d super bra hos dej :) fina bilder,dom vill ja gärna ha :D

2009-06-16 @ 12:20:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0